Navigate / search

Vrouwenvleugel

Vrouwenvleugel was een dramaserie op de Nederlandse commerciële televisiezender RTL 4 over een vrouwenafdeling in de gevangenis. De serie was afkomstig uit het productiehuis Joop van den Ende TV Producties (dat ook de soap GTST voor RTL 4 produceerde). De eerste uitzending van Vrouwenvleugel was op 2 januari 1993. De serie was gebaseerd op de Australische soap Prisoner: Cell Block H (1979-1986) en was bedacht door Reg Watson, die ook Sons and Daughters en Neighbours had bedacht. De eerste reeks telde 22 afleveringen. Ook het tweede en derde seizoen telden 22 afleveringen. De serie draaide drie jaar en telde in totaal 66 afleveringen. In 1994 werd de serie bekroond met de Gouden Televizier-Ring voor het beste programma van het jaar. Vrouwenvleugel was ook de eerste Nederlandse serie waarin een lesbisch personage zat.

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van RTL 4 organiseerde Peter van der Vorst voor het programma Typisch RTL een reünie met een aantal actrices. Actrices Liz Snoijink, Jetty Mathurin, Maja van den Broecke, Funda Müjde, Barbara Gozens en Dela Maria Vaags reisden samen af naar de gevangenis aan de Havenstraat in Amsterdam, waar de buitenopnames van Vrouwenvleugel werden opgenomen.

Themesong Vrouwenvleugel

Hieronder de themesong / intromuziek / leader / themalied van deze TV serie.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Vrouwenvleugel


 

Vrouwenvleugel op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Vrouwenvleugel? Probeer het eens op Wikipedia: Vrouwenvleugel

Vrouwenvleugel DVD's of Blu Rays?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Vrouwenvleugel?

Vrouwenvleugel YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Vrouwenvleugel bekijken? Kijk eens op YouTube Vrouwenvleugel

Wat vind jij van Vrouwenvleugel? Laat je reactie achter!

reacties