Navigate / search

Bassie en Adriaan

Bassie en Adriaan is een Nederlandse kindertelevisie serie over een clown en een acrobaat. Even voor de duidelijkheid: Bassie is daarbij de clown met clownspak en ronde rode neus. Adriaan is de acrobaat en hij is te herkennen aan een paars/blauw blouse met ruches. Samen met robot Robin en hond Lara beleven ze vele avonturen. Telkens krijgen ze het aan de stok met boeven als BB, de Baron en Vlugge Japie. Bas van Toor speelt Bassie de clown en Aad van Toor speelt Adriaan de acrobaat.

De serie is uitgezonden door de TROS van 10 januari 1978 tot 8 september 1995. En in het echt zijn Bassie (Bas van Toor) en Adriaan (Aad van Toor) broers en ze bleven tot op hoge leeftijd deze rollen spelen tijdens live optredens en dergelijke. Naast de serie zijn er vele films uitgebracht.

Regelmatig worden de afleveringen van Bassie & Adriaan nog uitgezonden en dan kunnen de kinderen van nu genieten van onder andere De Geheimzinnige Opdracht (reis door Europa, uit 1992) en De reis vol verrassingen (reis door Amerika, uit 1994).

 

Het is nog knap lastig om het origineel te vinden van het thema lied van Bassie en Adriaan. Het is een flinke rage voor buitenlanders om op de karaoke versie van the theme song Bassie and Adriaan te proberen Nederlands mee te zingen. Op Youtube staat het vol met deze grappige pogingen. Maar het is hierdoor bijna niet meer mogelijk om de originele intro versie te vinden.

Themesong Bassie en Adriaan

Hieronder de themesong / intromuziek / leader / themalied van deze TV serie.

YouTube Intro filmpjes en/of fragmenten van Bassie en Adriaan


 

Bassie en Adriaan op Wikipedia

Ben je benieuwd wat er nog meer over dit programma is te vinden? Een grote kans dat dit te vinden is op Wikipedia. Wil je meer informatie over Bassie en Adriaan? Probeer het eens op Wikipedia: Bassie en Adriaan

Bassie en Adriaan DVD's of Blu Rays?

Wil je dit programma of deze serie nog eens terug kijken en ben je op zoek naar de DVD-BOX, DVD collectie of Blu Ray van Bassie en Adriaan?

Bassie en Adriaan YouTube Filmpjes

Meer fragmenten en filmpjes zien? Wil je meer filmpjes van Bassie en Adriaan bekijken? Kijk eens op YouTube Bassie en Adriaan

Wat vind jij van Bassie en Adriaan? Laat je reactie achter!

reacties